De zoektocht naar genieters.

Verhuren is en blijft een werkwoord. Gezien Residentie Ten Vagheviere zich op een unieke ligging bevindt, zijn we eigenlijk niet op zoek naar huurders maar naar genieters. De nieuwe bewoners die op vandaag de stap zetten beseffen dat ze vanuit deze ligging te voet naar de winkelstraten, restaurants of cultuurbelevenissen kunnen. Wie graag thuisblijft kan genieten van de zichten, bootjes en koetsen die voorbij passeren. Af en toe ben je er vereerd met bezoek van zwanen die voor het raam komen slapen.

Door het intensief gebruik en diverse bestemmingen in het verleden waaronder twee scholen, was het nodig om alles te ontmantelen, te inspecteren en te behandelen.

Wat kon gered worden werd behandeld en gerestaureerd. Om de diverse appartementen te integreren was enig sloopwerk nodig. Een ommeletje maken zonder een eitje te breken gaat niet. Vele elementen waaronder lambrisering en deuren werden naar ateliers gebracht voor restauratie. In het filmpje zie je Residentie Ten Vagheviere op zijn naakst.